Regenerujący olejek do ciała INSIGHT 150ml

Producent: Insight
Dostępność:
PLN 59.00 *
Netto: PLN 47.97 zł

Nawilżenie i ochrona w jednym produkcie. Dzięki selekcji olejów organicznych, ta formuła gwarantuje głębokie odżywienie i elastyczność skóry. Zawiera także naturalny kompleks przeciwutleniający, który przeciwdziała wolnym rodnikom oraz zachowuje witalność skóry. Oprócz ekstraktu z czerwonej herbaty zawiera:


Liście Rooibos są wolne od obecności kofeiny i zawierają liczne antyoksydanty oraz sole mineralne (magnez, potas, mangan, żelazo i cynk). Ekstrakt jest wskazany szczególnie w pielęgnacji skóry wrażliwej i delikatnej ze względu na swoje właściwości.
Oprócz ekstraktu z czerwonej herbaty zawiera:

 

ORGANICZNY OLEJ ARGANOWY
Olej arganowy jest tłoczony na zimno z drzewa, które rośnie tylko w Maroku. Zostały one dodane do Listy Światowego Dziedzictwa UNESCO, która uznała Arganię Żelazną jako drzewo życia (z powodu licznych korzystnych właściwości). Olej arganowy znajduje się wewnątrz pestek owoców i był używany od czasów starożytnych przez Berberów.

Właściwości oleju arganowego są uznawane zarówno w przemyśle kosmetycznym jak i farmaceutycznym.

DZIAŁA ODŻYWCZO I REGENERUJE:
Doskonale odżywia i nawilża skórę, pozostawiając ją miękką, gładką i świecącą. Pomaga również odtworzyć hydrolipidową warstwę, dlatego jest zalecany dla osób o suchej i odwodnionej skórze.

DZIAŁA PRZECIWUTLENIAJĄCO I WYGŁADZAJĄCO:
Olej arganowy jest uważany za eliksir młodości, ponieważ jest bogaty w witaminę E, kwas linolowy, Omega 3 i 6 oraz podstawowe kwasy tłuszczowe, zwalcza działanie wolnych rodników i wspomaga produkcję kolagenu, pomaga utrzymać skórę młodą, gładką i nawilżoną.

 

ORGANICZNY OLEJ SŁONECZNIKOWY
 Słonecznik to roślina należąca do rodziny astrowatych. Pochodzi z Ameryki. Inkowie używali go już 3000 lat temu ze względu na jego korzystne właściwości. Olej słonecznikowy otrzymuje się przez prasowanie na zimno nasion rośliny.

Olej słonecznikowy jest bogaty w karotenoidy, woski i lecytynę. Jest on powszechnie stosowany w kuchni, ale w rzeczywistości możemy zobaczyć jego liczne właściwości także w branży kosmetycznej.

DZIAŁA ANTYOKSYDACYJNIE I OCHRONNIE:
Zawartość witaminy E i tokoferolu jest większa niż w innych olejach roślinnych takich jak np. oleju ze słodkich migdałów lub oliwy z oliwek. Jako, że jest to doskonały przeciwutleniacz, odgrywa główną rolę
w ochronie błony komórkowej przed wolnymi rodnikami, które są odpowiedzialne za  procesy starzenia się skóry.

UELASTYCZNIA I ODŻYWIA:
W kosmetyce stosowanie tego oleju jest zalecane do skóry suchej i odwodnionej. Działa on jak regenerator komórek skóry, zmiękcza i wygładza.

Zapytaj o produkt
Captcha